Matematika Oktatása és KUtatása Szeminárium (MOKUS)

 

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának Matematikai Intézete és a Soproni Tudós Társaság évenként megrendezi a Matematika Oktatása és KUtatása Szemináriumot (MOKUS). A rendezvény célja, hogy a régióban, illetve az egyetemen matematikát és határterületeit tanító, vagy kutató kollégák betekintést nyerhessenek egymás oktatásába, az oktatás problémáiba, továbbá tudományos kutatási eredményeibe.

Az előadások anyagaiból készült szinvonalas publikációk a Dimenziók című tudományos folyóiratban jelennek meg, melynek formátuma a Matematikai Intézet régi honlapjáról (www.emk.nyme.hu/mi) letölthető. Mivel a folyóirat nem konferencia kiadvány, ezért a folyóirathoz a konferenciához nem kapcsolódó színvonalas kéziratot is be lehet nyújtani. A cikkek leadási határideje minden évben október 30. Kérünk mindenkit, hogy a kéziratokat a folyóirat MS Word vagy LeTex formátumában küldje! LaTex esetén az ábrákat pdf és eps formátumokban kérjük.

 

 Korábbi szemináriumok:

  1. 2013. évi előadások és absztraktok.
  2. 2014. évi előadások és absztraktok.
  3. 2015. évi programfüzet.
  4. 2016. évi programfüzet.
  5. 2017. évi programfüzet. 
  6. 2018. évi programfüzet. 
  7. 2019. évi programfüzet.
  8. 2020. A konferencia elmaradt.

 

Várhatóan a 2021. évi MOKUS időpontja: 2021. október második hete (péntek), helyszíne a Soproni Szakképzési Centrum (Sopron, Virágoskert u. 7).

A szemináriumon 15-20 perces előadásokat tervezünk, az előadók a nemeth.laszlo@uni-sopron.hu e-mail címen jelentkezhetnek 2021. szeptember 30-ig az előadás címével és egy 5-10 soros összefoglaló beküldésével, amelyekből a programfüzetet álltjuk össze. A rendezvényen a részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!